Werkwijze

De uitvaart

Leven én dood zijn een keerzijde van elkaar, ze horen bij elkaar. En nu is er een dierbare overleden en moet je afscheid nemen. Dit brengt veel emoties met zich mee zoals verdriet, verwarring en soms ook boosheid. Toch moet er van alles gebeuren en georganiseerd worden. Het is fijn om dit samen met mensen te doen die hier ervaring in hebben. Die je ideeën en wensen snappen en zorgen dat dit wordt vormgegeven in de uitvaart. Zodat er samen met jou een persoonlijk afscheid wordt gecreëerd.

Hoe kunnen wij je helpen?

Elke uitvaart is uniek. Natuurlijk stellen wij je de gebruikelijke vragen en zijn er gebaande paden in begrafenissen en crematies. Maar wij vinden het fijn en belangrijk om samen met jou op een spontane en frisse manier te kijken naar hoe we dit verlies kunnen begeleiden. Wat is er mogelijk en kan er allemaal? Wat wil en kan je zelf doen en wat kunnen wij voor je betekenen? Wij vinden het belangrijk naar de persoonlijke wensen en mogelijkheden te kijken en samen het afscheid met aandacht vorm te geven. Het is mogelijk om de uitvaart ook met een klein budget naar wens in te vullen.

24/7 bereikbaar

Bij een overlijden zijn we 24 uur per dag bereikbaar via 06 82 96 93 07.

Als je een uitvaartverzekering hebt ben je altijd vrij in de keuze voor een uitvaartondernemer.

Wij staan open voor alle levensbeschouwingen, leefstijlen en culturele achtergronden. Wij hebben specifieke aandacht voor multiculturele uitvaarten speciaal Surinaamse uitvaarten, Roze uitvaarten en groene uitvaarten.

Bespreken van de wensen

Begraven of cremeren? Hoe doe je de kennisgeving? Wat voor rouwkaart wil je? De keuze voor de kist? Wel of niet condoleren? De bloemen?

Het regelen van deze praktische zaken kan intens en emotioneel zijn. Je moet veel beslissingen nemen in een paar dagen. Wij begeleiden je in iedere stap zoals wanneer en waar de uitvaart gaat plaatsvinden, de rouwkaart en alle overige praktische zaken. Elke keuze die gemaakt moet worden stemmen wij samen af. De uiteindelijke beslissing ligt bij jou. Zo wordt op jouw manier vormgegeven aan het afscheid dat past bij de overledene en troost biedt aan degenen die achter blijven.